Verdens stærkeste chili sauce

Kategori: Chili viden Publiceret: Søndag, 15. juni 2014 Skrevet af StærkChili

Chili sauce er en super god måde at sætte ekstra skub i diverse retter lige fra Asiatiske retter til vestlige retter. Chili sauce kan enten bruges som dip til håndmadder såsom Tortilla Chips eller til at give dine retter ekstra bid. I det vestlige køkken, er det oftest salt og peber der er et must ved spisebordet. I de fleste asiatiske lande og i Mexico og Mellemamerika bruges chili som krydderi. Et dækket bord uden chili sauce eller tørret chili er utænkeligt.

Det kan altså sammenlignes med, at vi fra vesten bruger salt og peber som smagsforstærker. Det gør de også, men det stærke krydderi er mindst lige så uundværligt i deres øjne.

Hvilke ingredienser er der så i chili sauce?
Det afhænger af hvilken type chili det er der er i chili saucen og hvorfra inspicationen til chili saucen stammer fra.

Det er ikke nødvendigt at skrabe chilifrø ud af chilifrugterne. De er med til at give chilisaucen den ønskede struktur.

Mexicansk chili sauce
Chili sauce fra Mexico er som regel lavet med røde eller grønne mexicanske chilier. De tørres først og stilles efterfølgende til at simre i en base af eddike og tomat.

Louisiana chili sauce
Denne chili sauce fremstilles ligeledes med røde og grønne chilifrugter. Chilifrugterne skal dog helst være ældre chili frugter og basen som de skal simre i, er i Louisiana chili saucens tilfælde lavet af eddike, salt og sukker.

Asiatisk chili sauce
Chili sauce fra asiatiske lande er som regel lavet med stærke røde chilifrugter (Thai bird's eye chilier er populære). Disse chilier ristes normalt først og derefter blandes de til en pasta som får lov til at stå og simre med stegte skalotteløg, hvidløg, rejer, sukker, fiskesovs og sojasovs.

Fordelen ved ​​asiatisk chili sauce, er, at den kan bruges sammen med næsten alt. Det gælder også vestlige retter som hot wings eller krydrede pastaretter.

Stærke chili saucer som dem herover kræver stærke chilier. Verdens stærkeste chili sauce kan sætte gang i enhver ret og den laves ved at kombinere en Carolina Reaper chili med en af ovenstående metoder. Denne chilifrugt kan købes ved HotChili.dk.