Chili som blodtryksmedicin?

Kategori: Chili viden Publiceret: Fredag, 09. maj 2014 Skrevet af StærkChili

På et universitet i Chongqing i Kina har man forsket i capsaicins indflydelse på blodtrykket, og forskere har opdaget, at det stærke stof der findes i chilifrugten, kan spille en positiv rolle i behandlingen af forhøjet blodtryk.

Man har lavet forsøg med rotter og fodret dem med kontrollerede mængder af capsaicin og derefter fulgt udviklingen af deres blodtryk. I de tilfælde hvor rotternes blodtryk var for højt, oplevede forskerne, at capsaicin sænkede blodtrykket.

Capsaicin virker ved at konstant at stimulere en bestemt kanal i rotternes blodkar. Når kanalen stimuleres, så dannes der et bestemt molekyle som, udover at udvide blodkarrene, også har den funktion at forebygge betændelsestilstande i blodkarrene. Dette er det første eksperiment, hvor man forsøger at bruge chilistoffet i behandlingen af forhøjet blodtryk, og virkningen skal naturligvis afprøves på mennesker for at bekræfte capsaicinets effektivitet.  Det er derfor endnu også uvist præcis hvor mange chilifrugter, man skal spise om dagen for at få den rette mængde capsaicin til at modvirke blodtryksproblemer. Hvis man ikke kan spise de stærke chilifrugter, så findes der mildere chilier fra Japan, der tilmed har en sødlig smag, som man kan bruge i stedet, da de også indeholder capsaicin. – Lidt ærgerligt, da man jo dermed snyder sig selv for den gode smag, der findes side om side med styrken i de rigtig stærke chilifrugter!

Læs mere om chilier på dr.dk