Verdens stærkeste chili sauce

Kategori: Chili viden
Publiceret: Søndag, 15. juni 2014
Skrevet af StærkChili
Chili sauce er en super god måde at sætte ekstra skub i diverse retter lige fra Asiatiske retter til vestlige retter. Chili sauce kan enten bruges som dip til håndmadder såsom Tortilla Chips eller til at give dine retter ekstra bid. I det vestlige køkken, er det oftest salt og peber der er et must ved spisebordet. I de fleste asiatiske lande og i Mexico og Mellemamerika bruges chili som krydderi. Et dækket bord uden chili sauce eller tørret chili er utænkeligt.

Læs mere: Verdens stærkeste chili sauce

Hvordan dyrker man chili?

Kategori: Chili viden
Publiceret: Mandag, 26. maj 2014
Chilisorter Chilier findes i mange størrelser, former og smagsvarianter. Der er også forskel på hvor lang tid det tager for de forskellige chilistorter at modne. De 2 basale typer af have peberfrugter er de søde og de stærke / hotte chilier.

Læs mere: Hvordan dyrker man chili?

Ting du ikke vidste om chili

Kategori: Chili viden
Publiceret: Fredag, 09. maj 2014
Skrevet af StærkChili
Her et par underholdende facts omkring chili som du helt sikkert ikke ved men bare må vide. Chilier har optrådt i alverdens lande og forskellige sammenhæng. I denne artikel får du alle de interessante facts.

Læs mere: Ting du ikke vidste om chili

Chili som blodtryksmedicin?

Kategori: Chili viden
Publiceret: Fredag, 09. maj 2014
Skrevet af StærkChili
På et universitet i Chongqing i Kina har man forsket i capsaicins indflydelse på blodtrykket, og forskere har opdaget, at det stærke stof der findes i chilifrugten, kan spille en positiv rolle i behandlingen af forhøjet blodtryk.

Læs mere: Chili som blodtryksmedicin?

Hvor sidder styrken i en chilifrugt?

Kategori: Chili viden
Publiceret: Tirsdag, 29. april 2014
Skrevet af StærkChili
Det stof der giver chilifrugter styrke kaldes capsaicin. Mange tror at styrken i en chilifrugt sidder i kernerne og derfor skraber de kernerne ud. Det er på sin vis rigtigt, at der kan være styrke i kernerne. Det er bare ikke kernerne selv der producerer denne styrke.

Læs mere: Hvor sidder styrken i en chilifrugt?

Flere artikler...