Historien om verdens stærkeste chili

Kategori: Chili historie Publiceret: Lørdag, 10. maj 2014

I 1990 blev virksomheden Pepper Joe’s startet. I 2012 blev Carolina Reaper chilien introduceret til verden. I 2013 udnævnte Guiness Rekordbog chilifrugten til verdens stærkeste chili. Her er historien om frugten og manden bag.

Pepper Joe’s

Lige siden han var 14 år gammel har Joe elsket at arbejde i haven. Joe arbejdede på hans onkel Dannys Pizzeria i Norristown, Pennsylvania i nordøst USA. Joes onkel bad Joe om at lave en gårdhave bag pizzeriaet. Det ændrede alt for lille Joe. Han har elsket gartneri og chilipebre lige siden.

Pepper-JoesI 1990 åbnede Joes far firmaet Pepper Joe’s. Joe overbeviste faderen om at det var en god idé at annoncere for “verdens hotteste chili” i avisen USA Today. Joe indgik et væddemål om at firmaet ville få annonce-pengene igen ved indtægter tjent pga. annoncen. Det væddemål tabte han. De gav dog ikke op og i dag har Joe overtaget titlen Pepper Joe fra sin far.

I 90'erne havde Joe travlt med at administrere 350 dame-beklædningsbutikker. Så travlt at han bad sin far om hjælp. I en alder af 70 år hjalp faderen sønnen med forretningen. Faderen fortsatte med dette i 10 år indtil han var 80.

Selv om Joe havde en succesfuld forretning med dametøj var han stadig meget passioneret om gartneri og chilipebre. Joe brugte alt sin fritid på Pepper Joe’s. Joe dyrkede og afprøvede forskellige hotte chilier. Joe’s drøm var at bruge alt sin tid og fokus på Pepper Joe’s. Og det lykkedes ham. Joe har nu i flere år udelukkende fokuseret på Pepper Joe’s.

Pepper Joe’s har været en familiedrevet virksomhed siden dag 1. Faderen døde i 2009 i en alder af 89 år. Han nåede desværre ikke at opleve den store opmærksomhed som Carolina Reaper har fået i dag. Pepper Joe er nomineret til “verdens mest indflydelsesrige peberdyrker” af PepperSeed.com og er nok den mest kendte person i branchen.

Carolina Reaper - verdens stærkeste chili

Historien om selve chilien det hele handler om starter først rigtigt i 2012. Pepper Joe’s virksomhed ligger i Myrtle Beach, South Carolina i USA. Ikke langt derfra i byen Charlotte i North Carolina afholdes hvert år en hus og have messe. Joe var naturligvis med på denne messe. På messen mødte Joe Ed Currie's topchef Bob Nunnencamp. Bob fortalte Joe at ham og Ed Currie var store fans af Pepper Joe. Ed Currie ønskede at blive eneforhandler af Pepper Joe’s Carolina Reaper frø.

Ed forklarede at han så Pepper Joe’s som det bedste hot chili frøfirma i verden og Ed ville hjælpe Pepper Joe med at markedsføre Carolina Reaper frugten.

I august 2012 sendte Pepper Joe’s en pressemeddelelse ud for at introducere Carolina Reaper til verden. Den 14. november 2013 erklærede Guinness Rekordbog Carolina Reaper for den hotteste chilipeber i verden. Guinness Rekordbog har dokumenteret målinger på helt op til 1.569.000 SHU på Scoville skalaen.

Smagen af Carolina Reaper chilien beskrives bedst som en sød chokolade med undertoner af kirsebær og et strejf af citrus. Den er ligeså velsmagende som den er hot.

Køb verdens stærkeste chilifrugt

Køb Carolina Reaper frø